matthijs hut

Matthijs Hut is momenteel 7 jaar werkzaam bij Wagenborg bij diverse divisies binnen de holding als Inkoper en als Chartering Operator. Wagenborg vindt het belangrijk om te investeren in het welzijn en de vitaliteit van haar werknemers en heeft daarom het vitaliteitsprogramma aan haar werknemers aangeboden.

 

In mei 2015 ben ik begonnen met het vitaliteitsprogramma wat ons aangeboden werd door Wagenborg. Omdat ik heel veel sport had ik in eerste instantie een houding van: “waarom zou ik meedoen aan het vitaliteitsprogramma, ik ben toch vitaal?” Toen het vitaliteitsprogramma voor de tweede ronde werd aangeboden had ik deze vraag inmiddels omgevormd tot: “Ik ben vitaal, maar hoe vitaal ben ik dan en hoe kan ik nóg vitaler worden? Je hoeft je niet perse niet-vitaal te voelen om mee te doen aan het programma”.


Het probleem waar ik tegenaan liep is dat ik, naar ik dacht heel veel at, maar toch bleef afvallen. Terwijl ik graag wat meer spiermassa wilde kweken op “mijn manier”. Ik sport 6 dagen in de week en beoefen hoofdzakelijk cardio-intensieve sporten zoals: hardlopen, spinning, boksen, kickboksen en voetbal. Ik voelde me op een gegeven moment niet topfit meer en zag in de spiegel dat ik een ingevallen gezicht kreeg. Op het moment dat ik moest pieken tijdens mijn trainingen wilde mijn hoofd dit nog wel, maar mijn fysiek gaf niet thuis. De weegschaal gaf op dat moment niet meer dan 79 kilo aan.


Omdat ik ondanks dat ik een actief leven heb, toch vaak moeite heb met slapen / slecht slaap, was ik ook heel benieuwd naar de module slaap. Hierin werd uitgelegd wat slaap eigenlijk is, wat er gebeurt tijdens het slapen en hoe je beter in slaap zou moeten kunnen komen. Deze handvaten heb ik opgevolgd, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik nog steeds problemen ondervind met slapen al gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik me overdag niet vermoeid voel.


Na de module voeding, maar vooral de persoonlijke coaching gesprekken, bleek dat ik te mager at, te weinig eiwitten binnen kreeg en meer bouwstoffen nodig had en meer krachttraining moest gaan doen om dat doel te kunnen bewerkstelligen. Nadat ik deze tips gedeeltelijk heb opgevolgd, mijn eetpatroon heb aangepast en ik nog steeds sport zoals ik het leuk vind, ben ik helemaal op de goede weg en voel ik mij nóg vitaler dan dat ik mij van tevoren voelde.


Ik heb de workshops, maar vooral ook de coaching gesprekken als zeer prettig ervaren doordat de coaches een open houding hebben, benaderbaar en behulpzaam zijn en geen belerende houding aannemen. Je doet niet iets goed of fout, er worden op een prettige manier handvaten aangereikt en het is aan jezelf of je daar wat mee gaat doen.


De module voeding heeft voor mij de meest toegevoegde waarde gehad, de module stress was minder op mij van toepassing en de tips and tricks van de module slaap heb ik nog niet onder de knie. Ik zou iedereen die de kans krijgt om deel te nemen aan dit programma, het ten zeerste aanraden.

 

Matthijs Hut