Deventer, 18 juni 2013 - Een dag vol inspiratie, interactie, kennis en bewustwording. “Een geslaagde conferentie” aldus Hans Spanjers, eigenaar Duurzaam Inzetbaarheid Centrum te Deventer en initiator van de Conferentie Duurzame inzetbaarheid OR-leden. Op het gebied van duurzame inzetbaarheid wordt veel georganiseerd voor directie en human resources. De medezeggenschap krijgt ook te maken met de beweging, die de focus op duurzame inzetbaarheid binnen organisaties, in gang zet. Een idee ontstond en de conferentie was een maand later een feit. Een dag waarbij alle facetten van het thema aanbod komen kortom een verdiepingsslag voor OR-leden.
 
Inspirerende sprekers
Een dag met inspirerende sprekers waaronder Dagvoorzitter Sabine Uitslag, voormalig Tweede kamerlid CDA l voorzitter landelijke vereniging Huidtherapeuten en zelfstandige ondernemer Salijn, Jaap Jongejan voormalig voorzitter CNV vakmensen l Algemeen Directeur SBI training & advies, Hans Spanjers Directeur Duurzaam inzetbaarheid Centrum en Vitaliteit Centrum, Dennis Lindeboom initiator Nationaal Inzetbaarheidsplan, Cyril Moonen Berckeley Square, Gemma Lammers Projectleider Raalter Ondernemers Challenge l Bedrijfscoach & Stresscounsellor, Paul Bakker manager Rabobank Salland.
 
Kreten en beleving van de dag
“Leiderschap zit in jezelf”, Jaap Jongejan, initiator van  o.a. het Maaslandmodel, een samenwerkingsverband van organisaties in de regio.
 
Tussen de grenzen vind ik mijn ruimte #Loesje. Perfect aangevend dat de nieuwe werknemer ruimte zoekt om als individu te kunnen opereren en dat binnen de vaak strakke bedrijfsregels.
 
image 10Welke rol kiest u als OR binnen de organisatie? Door de ontwikkelingen wordt OR voor de keuze gesteld om voor de toekomst een rol te kiezen. Beleidsontwikkelaar, expert, controle of toetsing en bewaken hoe de participatie binnen het proces van duurzame inzetbaarheid geborgd is.
 
Dennis Lindeboom gaf inzicht en in praktisch toepasbare tool de Duurzame Inzetbaarheid Index (DIX) om de dialoog tussen werkgever en werknemer aan te gaan.
 
“Debatteren is een kunst op zich”, aldus Hans Spanjers. De deelnemers ondervonden dat zelf tijdens het ‘Lager huis debat’. Zeker als het gaat over de schijnbare tegenstelling van CAO beleid en Individueel werknemers Budgetten (IWB).
 
“Hoe zorgen dat…..dan meer zorgen voor…..?” Cyril Moonen.
 
Wat betekent vitaliteit voor jou? Een onderdeel van Duurzame Inzetbaarheid is vitaliteit. Kreten zoals bevlogenheid, energie, balans mentaal en fysiek, passie en gezondheid werden door de deelnemers geassocieerd, want uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen interpretatie. Vitaliteit: “Wanneer je als mens gezien wordt komt de energie vanzelf vrij”, Gemma Lammers naar aanleiding van haar ervaring tijdens de ‘Regionale Ondernemers Challenge’.
 
SANY0030
"Vitaliteit zorgt voor verbinding en resultaat” Paul Bakker. Rabobank Salland heeft tijdens de Deventer Ondernemers Challenge 2012 zelf ervaren wat investeren in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid doet met de organisatie. Nog steeds leeft het binnen de organisatie en worden er maandelijks activiteiten ontplooit. Het programma is geen eenmalig extra aandacht voor het onderwerp maar leidt tot permanente gedragsverandering.
 
Wat doe je morgen met dit verhaal? Als afsluiting van deze inspirerende bijeenkomst
 
Het vervolg
Het succes wordt vervolgd, de eerste conferentie is een feit. Na deze positieve reacties wil het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum ook andere OR-leden de gelegenheid bieden om deel te nemen aan eenzelfde inspirerende en interactieve bijeenkomst. De tweede Conferentie ‘Duurzame Inzetbaarheid OR-leden’ is op 08 oktober 2013 te Deventer. Informatie en aanmelden klik hier of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..