Stage of afstuderen

Voor studenten in verschillende opleidingen hebben wij met regelmaat leuke en uitdagende afstudeer mogelijkheden. Per februari 2015 hebben wij twee interessante stage- of afstudeeropdrachten.

 

Opdracht 1: Duurzame inzetbaarheid trainingen openbaar vervoer

Er komt in totaal bijna 20 miljoen euro beschikbaar voor het sectorplan in het openbaar vervoer. Minister Asscher betaalt daarvan 7 miljoen euro, de rest van het bedrag is afkomstig van werkgevers en vakbonden in de vervoerssector. In de openbaar vervoersbedrijven werken zo’n 58 duizend mensen. De gemiddelde leeftijd is 51 jaar. Als er nu geen maatregelen worden getroffen zal het tekort aan goed gekwalificeerde mensen oplopen, doordat een grote groep straks met pensioen gaat. Zo komen er 245 extra leerwerkplekken voor jongeren in het stads- en streekvervoer en worden 7600 buschauffeurs, tram- en metrobestuurders geschoold om hun beroep zo gezond, vitaal en goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Het DIC speelt een grote rol in het verzorgen van de trainingen van de buschauffeurs in Nederland.

De stagiair wordt betrokken bij de organisatorische en uitvoerende kant van trainingen. Dit houdt in dat de stagiair op een proactieve manier meedenkt over de inhoud van de programma’s en de trainers en coaches ondersteunt bij het hele traject. Ook doet de stagiair onderzoek naar zowel de kwaliteit en het effect van de aangeboden trainingen en ondersteunt en adviseert hij/zij de projectleider, trainers en coaches. Hij/zij heeft ook contact met de verschillende organisaties die de trainingen van het DIC gaan afnemen over o.a. de planning van trainingen en overige activiteiten.

 

Opdracht 2: Vitaliteit programma’s

Het DIC biedt, samen met zusteronderneming het Vitaliteit Centrum (VC), op maat gemaakte vitaliteit programma’s aan. In totaal hebben al ruim 1250 mensen binnen verschillende organisaties deelgenomen aan een op maat gemaakt vitaliteit programma. Het programma is onder andere gedraaid bij Veolia, Qbuzz, Arriva, Sociaal fonds Taxi, Saxion Hogescholen, Gemeente Bronkhorst, Loodswezen, Witteveen+Bos, ABN AMRO, C-1000 winkels, winkeliersvereniging Flora en de Zonnehuisgroep. Binnen het vitaliteit programma worden werknemers bewust gemaakt van belangrijke onderwerpen als slaap, voeding, bewegen, stress en sociale aspecten. Door de gespecialiseerde trainers en coaches wordt er een vertaalslag gemaakt van de theorie naar de (individuele) praktijk. Ook gaan deelnemers in teamverband aan de slag met het organiseren van groepsactiviteiten.

De stagiair wordt betrokken bij de organisatorische en uitvoerende kant van de op maat gemaakte vitaliteit programma’s. Dit houdt in dat de stagiair op een proactieve meedenkt over de inhoud van de programma’s en eventueel ook onderdelen van de programma’s voor rekening neemt. Ook doet de stagiair onderzoek naar zowel de kwaliteit en het effect van de aangeboden programma’s en ondersteunt en adviseert hij/zij de projectleider, trainers en coaches. Zo draagt hij/zij bij aan de uitvoering van de vitaliteitchecks van alle deelnemers en het ontwikkelen en versturen van artikelen met betrekking tot de inhoud van de trainingen.

 

Voorwaarden studenten

Wij zoeken studenten die:

  • Een positieve open houding en enthousiaste instelling hebben
  • De innerlijke drive hebben om te creëren
  • Proactief en zelfstandig werken
  • Ondernemend zijn en bruisen van creatieve ideeën
  • Het thema Duurzame Inzetbaarheid als een leuke uitdaging zien
  • Een zelfkritische instelling hebben en de wil om bovenal kwaliteit te leveren

 

Heb jij nu al de energie om er een succes van te maken? Stuur dan je motivatiebrief met CV naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.