Een uniek initiatief waarbij de kracht van werkgever en werknemer samen komen met wetenschap en beleidsontwikkeling. Duurzame Inzetbaarheid is een gedeelde verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer. Optimaal inzetbare medewerkers leveren goede arbeidsprestaties, zijn gezond, gemotiveerd, competent en hebben een goede werkprivé balans. Deze visie wordt door de partners van het Nationaal Inzetbaarheidsplan uitgedragen, zo ook door het Duurzaam Inzetbaarheid Centrum en zuster onderneming Vitaliteit Centrum. In samenwerking met TNO worden de effecten van de dienstverlening via wetenschappelijk onderzoek getoetst.

  

Het Nationaal inzetbaarheidsplan ter verbetering van de duurzame inzetbaarheid is een initiatief van o.a. Stichting Kroon op het werk. Duurzaam Inzetbaarheid Centrum en Vitaliteit Centrum is participant van het Nationaal Inzetbaarheidsplan en heeft een versterkend samenwerkingsverband met Stichting Kroon op het werk.

 

MKB Deventer is opgericht in 1995 en is met meer dan 1.000 leden de op één na grootste MKB vereniging van Nederland. Naast de centrale doelstellingen van collectieve inkoop, marketing, netwerkbijeenkomsten en personeelsvoordelen is één van de focuspunten het vitaliseren van diens leden. De Vitaliteit brengt de focus van MKB Deventer en Het Vitaliteit Centrum samen.

 

 

In samenwerking met zuster onderneming Vitaliteit Centrum heeft Rianne Swijtink onderzoek uitgevoerd naar bevlogenheid op de werkvloer. Onderdeel van het onderzoek is de Duurzame Inzetbaarheid indeX (DIX). Het onderzoek leverde verrassende reslutaten op en bevestigen dat bevlogenheid rendement oplevert voor de organisatie.

Doelgericht en bevlogen is kenmerkend voor Rianne. Afgestudeerd in Bachelor Communicatie management en Arbeid & Organisatie psychologie aan de Universiteit van Twente.